Kombinera din e-handel mer pop up-butik

Många väljer att förkasta den fysiska butiken och finns endast online. Det är lättare att hålla lager, billigare i drift och du kan nå ut till hela landet eller världen istället för innevånarna i det omkringliggande samhället.

Under sommaren kan du passa på att göra något annorlunda med din butik. Testa att sätta upp en pop up-butik på några platser runt om i Sverige. Är du själv är har bara några anställda kan ni åka på en turné och slå upp butiken på olika datum. Det passar bra under sommarrean då folk är mer benägna att shoppa. Du kan också använda pop up-butiken som en intressekoll, se hur marknaden se hur i olika städer och om det skulle vara lämpligt att etablera sig permanent på platsen.

Hitta lokaler som du kan hyra under kortare perioder, en pop up-butik kan ha öppet över en helg eller under flera veckor. Men det måste du bestämma med uthyraren i förväg. Även om försäljningen går dåligt är du bunden att betala för hela uthyrningsperioden.

Du behöver också tänka ut logistiken: hur mycket varor ska du ta med dig till städerna och hur ska de fraktas? Mindre saker kan du frakta själv med ett hyrsläp, större objekt behöver du kanske boka frakt för. Du behöver också fixa en smidig betallösning så dina kunder kan betala med kort och kontanter. Du vill inte dra runt på ett stort kassasystem, en lättare väg är att hyra en lösning under perioden.

Pop up-butiken är främst där för att marknadsföra ditt varumärke. Glöm inte att dekorera och informera om din e-butik där kunder kan hitta större utbud.